سفارش تبلیغ
صبا ویژن

با وجود اقدامات نیروهای امنیتی مصر برای جلوگیری از پیوستن مردم به تظاهرات بزرگ در قاهره برای سرنگونی نظام مبارک، شمار تظاهر کنندگان در مرکز این شهر از یک میلیون نفر فراتر رفت.

به گزارش رجانیوز، نیروهای امنیتی برای جلوگیری از رسیدن تظاهر کنندگان به میدان التحریر و شکل گیری تظاهرات میلیونی، متروی قاهره - شبرا الخیمه را تعطیل کردند و همه راه های منتهی به قاهره را مسدود کردند.

این درحالی است که شمار زیادی از مردم مصر متشکل از اقشار مختلف اعم از زن و مرد همچنان در حال پیوستن به تظاهر کنندگان در میدان التحریر هستند.

در پی مسدود شدن راه ها به سمت قاهره، تظاهر کنندگان شهرهای مختلف را به کانون انتفاضه علیه رژیم مبارک تبدیل کردند.

اما تظاهرات مصری‌ها منحصر به قاهره نیست بلکه سایر شهرهای این کشور نیز در این تظاهرات سراسری مشارکت دارند، به‌طوری که العالم، شمار تظاهر کنندگان در شهر المنصوره واقع در دلتای نیل را ربع میلیون (250 هزار نفر) اعلام کرد. در همین حال خبرگزاری العالم شمار تظاهر کنندگان شهر اسکندریه را نیز نزدیک به دو میلیون تخمین زده است.

در این حال تمام خیابان های شهر سوئز سرشار از جمعیت است و حدود 250 هزار در خیابان ها تجمع کرده اند. جمعیت به حدی در خیابان ها متراکم شده اند که امکان حرکت وجود ندارد.

همچنین شهر الفیوم واقع در جنوب قاهره نیز عرصه تظاهراتی گسترده است به طوری که نیروهای امنیتی همه راه های خروجی و ورودی این شهر را مسدود کرده اند.

در عین حال، محمد البرادعی جمعه این هفته را "جمعه رفتن مبارک" دانست و تاکید کرد خواست مردم مصر کناره گیری مبارک حداکثر تا روز جمعه است.

البرادعی حداقل خواسته ها از حسنی مبارک را کناره گیری از قدرت حداکثر تا روز جمعه دانست و ابراز امیدواری کرد وی تا قبل از جمعه به این خواسته مردم تن دهد.

البرادعی در مصاحبه ای تلویزیونی گفت: من از تظاهر کنندگان شنیدم که آن ها امیدوارند اگر مبارک امروز از قدرت کناره گیری نکرد حداکثر تا روز جمعه از قدرت کنار رود، و به همین جهت روز جمعه را "جمعه‌ی رفتن " نام گذاری کردند. وی افزود: با این حال من امیدوارم که مبارک پیش از روز جمعه به این خواسته تن دهد و پس از 30 سال حکومت بر مصر از آن خارج شود، زیرا فکر نمی کنم وی بخواهد خون بیشتری بر زمین ریخته شود.

خبرگزاری ایرنا نیز از حاشیه‎های تظاهرات میلیونی در میدان التحریر قاهره گزارش داد:

در حالی که مردم مصر خود را برای برگزاری تظاهرات میلیونی در بسیاری از شهرهای بزرگ و به خصوص در میدان التحریر(آزادی) قاهره آماده می کنند، این میدان به منطقه خبر ساز مصر تبدیل شده است. 
  
هبه عبدالجواد یک فعال حقوقی روز سه شنبه به شبکه الجزیره قطر گفت: جوانان وظیفه حمایت از تظاهر کنندگان را بر عهده دارند. وی افزود: گروهی از زنان وارد صفوف تظاهر کنندگان شده اند که به نظر می رسد عوامل نفوذی نظام باشند، زیرا آنان با سخنان تحریک آمیز فریاد می زنند که نگران کشور هستند.

تعدادی از این گونه افراد توسط جوانان دستگیر و به نیروهای ارتش تحویل داده شده اند.
وی افزود: تظاهرات نه تنها از سوی یک گروه خاص سازماندهی و هدایت نمی شود، بلکه گروه های مختلف با پلاکاردهای خود به سوی میدان التحریر (آزادی ) در حرکت هستند. بعضی از این گروه ها ساکنان محله های قاهره هستند و گروهی هم با مینی بوس و اتوبوس و یا خودروی شخصی به میدان آمده اند. گروهی هم مواد غذایی و آب میوه بین مردم توزیع می کنند. هیچ برخوردی بین مردم با ارتش رخ نداده، ولی مردم از اقدامات افراد نفوذی نگران هستند.

عبدالجواد افزود: برخی از افراد نفوذی اعلامیه هایی را با خود همراه داشتند که تعدادی از آنها ظاهرا نام برخی از شخصیت های حزبی و یا مخالفان دولت را که در میدان التحریر حاضرند، داشت. این در حالی است که تا کنون هیچ یک از شخصیت های حاضر اعلامیه ای را به نام خود منتشر نکرده است. تعدادی از نفوذی ها از نیروهای امنیتی هستند، ولی بیشتر آنها برای مردم شناخته شده نیستند.

وی ادامه داد: جالب توجه این است که بسیاری از اتباع خارجی در اطراف میدان حضور دارند و پلاکاردهایی همراه دارند که بر روی آنها به عربی و یا انگلیسی نوشته شده: ما همراه ملت مصر هستیم. پلاکاردها و شعارهای تظاهر کنندگان مصری هم یکی از نشانه های ذوق و طبع لطیف این ملت است. پلاکاردها و شعارهای کنونی نشان دهنده تنوع گروه ها و اقشار مختلف ملت مصر است، اما هدف و محور همه آنها لزوم سرنگونی نظام حاکم بر این کشور است.

برخی از شعارهای تظاهر کنندگان چنین است: "ملت خواستار سقوط و محاکمه مقامات حاکم است"، " مبارک با ما خداحافظی کن"، "مبارک هواپیما منتظر توست."

وی ادامه داد: نوعی رهبری میدانی و کمیته های هماهنگی در میان تظاهر کنندگان تشکیل شده، اما این رهبری کاملا دوستانه است و خود جوانان بدون نشانه ای از حزب و گروه آن را ایجاد کرده اند. گروهی از نخبگان جوان سخنگوی تظاهر کنندگان شده اند، ولی ظاهر هیچ یک از این جوانان نشان نمی دهد که عضو چه حزب و یا گروهی هستند، و یا اینکه چه گرایشی دارند . هیچ یک از آنها شعاری به جز لزوم سقوط نظام ندارند. این جوانان چند شبانه روز است که در این میدان مستقر هستند. پلاکارد تهیه و نصب می کنند و حتی کار پاک سازی میدان را انجام می دهند.